Think Green!

Dupa o saptamana lunga de batut tara in lung si in lat, vineri noaptea pe 24 septembrie pe la ora 12 am ajuns in Slatina tocmai de la Iasi… Eu si sotul meu eram extrem de obositi dar cu toate astea nimic nu ne-a impiedicat sa punem ceasul la ora 6 dimineata ca sa ne trezim si sa mergem la curatenia generala din Craiova (pentru ca acolo ne este domiciliul), nu inainte de a ne opri pe drum pentru a ne achizitiona saci.


Echipa noastra a fost mica ce e drept: 2 persoane:). Eu si sotul meu:) Mica insa cu foarte mult entuziasm. Asa ca sambata dimineata ne-am trezit cu noaptea in cap si am pornit spre comuna unde trebuia sa ne intanlim cu coordonatori.

Am ajuns acolo pe la un 8 si 10, desi pe site zicea la 8. Desi am ajuns acolo mai tarziu cu 10 minute nu parea sa ne astepte careva. Intr-un final si anume pe la 8 jumate asa a aparut si domnul primar al comunei respective (nu vreau sa dau nume nici la comuna, nici la nimic ca nu isi mai are rostul acum).

Pe la 9 au sosit si angajatii primariei care fusesera mobilizati cu totii de dom’ primar. Cu toate astea nimeni nu stia ce e de facut exact; era ora 9 si dom primar statea sa dea telefoane sa afle si el exact ce trebuie facut. Eu si sotul am incercat sa-i explicam ce stiam noi despre acest proiect si ce trebuie sa facem insa tot nu era graba, si, de data aceasta fiind invitati la o cafea cu totii pentru a stabili ce si cum. Cand i-am explicat domnului primar ca noi avem un morman alocat si ca o sa ne ducem acolo si daca vor si dansii sa vina in zona aceea, acesta ne-a sugerat sa nu mai mergem acolo intru-cat facuse el cu echipa seara curat pe acolo si nu mai erau gunoaie.Zona propusa de dansul a fost jurul primariei si al cabinetului medical. In ciuda acestui fapt eu si sotul am decis sa mergem la mormanul nostru ca sa ne convingem noi ca este curatat. Cand am ajuns acolo surpriza…era ingrozitor de mizerie…Asa ca pe cont propriu am ales sa ne apucam de treaba.

A fost ingrozitor cum dintr-o portiune destul de mica sa scoti vreo 10 saci de 120 de litri. Este trist cum oamenii, desi nici nu stiu daca ii pot numi asa, isi fac curat in casa in natura, ca sa zic asa, astfel: pulovere intrate in descompunere de care trageam pana nu mai puteam sa le scoatem din pamant, prin care incepusera sa creasca vegetatie, pantofi, moloz, gunoaie menajere si cate si mai cate…Oricum dupa ce am terminat cu zona aceea ne-am mutat peste strada intr-o padure unde vreau sa zic ca am strans vreo 19 saci si cu toate astea cred ca o saptamana daca stateam acolo si nu reusam sa terminam. Era teroare teroare…caiete vechi, hartii, zapada articficiala, sticle…Am adunat cat am putut si pana nu am mai putut. Trebuie sa recunosc ca am fost un pic dezamagita pentru ca nu mi s-a parut a fi chiar atat de reusit acest proiect. Cel putin in zona noastra. Adica majoritatea venisera ba cu scoala, ba cu primarul (angajati obligati de primar), ba cu firma (angajati obligati de patron) si nu stiu dar nu mi s-a parut sa aiba prea multa tragere de inima acea lume. Daca nu vii sa faci din placere sau nu stiu ca asa simti tu, parerea mea este ca mai bine nu mai vii pentru ca vii degeaba.

Cat despre coordonatorii LDIR nu stiu ce sa spun…A trecut o singura data o masina cu un baiat si o fata foarte frumos imbracati si curati care ne-au intrebat cum ne descurcam si daca avem nevoie de ceva. Le-am mai cerut niste saci pentru ca ai nostrii se cam terminasera. In rest foarte rari la vedere si nu stiu in afara de oragnziare cat de implicati au fost ei in acest proiect efectiv. Cred ca la organizare se mai putea lucra un pic pentru a nu se ajunge a pune coordonatori gen dom’ primar:)


In rest totul a fost ok, eu si sotul meu am strans 29 de saci, ne-am simtit bine ca am putut fi de folos atat cat am putut si ne pare rau ca au ramas totusi zone necuratate si ca locurile curatate sunt la fel cum erau pe 24 septembrie seara-deja:(
Speram sa se organizeze mai des activitati din acestea, iar nu stiu celor care arunca gunoaie pe jos nici nu stiu ce le-as putea sa le mai zic… Mai bine ma abtin ca poate zic ceva urat si atunci as fi una de-a lor probabil.
Sa ne auzim si sa ne revedem cu bine si pana data viitoare THINK GREEN! :)
Oana Elena Baloi
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *