Craiova: Let’s do it Romania, fără saci, mănuşi şi apă

Coordonatorii celui mai mare proiect de ecologizare din România se tem că vor rata în Dolj startul de sâmbătă. Cu patru zile înainte de acţiune, organizatorii se plâng că nu au suficienţi saci şi perechi de mănuşi pentru a-i echipa pe cei 7.000 de voluntari.

În camera 79 din Palatul Administrativ, unde îşi au sediul organizatorii doljeni ai proiectului, e linişte deplină. În timp ce două domnişoare lucrează de zor la calculator, coordonatorul proiectului, Cătălin Zamfir, îşi caută laptopul, pentru a pune la punct detaliile unei întâlniri importante. „Trebuie să particip la o şedinţă cu primarii, însă am timp să stau de vorbă şi cu dumneavoastră. Vă invit în sală“, ne întâmpină Cătălin.

Mai au nevoie de 25.000 de saci

Tânărul este stresat pentru că mai sunt doar patru zile până la marea acţiune de strângerede deşeuri şi încă nu are tot echipamentul necesar. Parcă îi e şi ciudă. A izbutit să strângă aproape 7.000 de voluntari din tot judeţul, însă nu are cu ce îi echipeze. „În acest moment avem peste 3.900 de voluntari. Acestora li se adaugă cei peste 3.000 de elevi care vor participe la acţiune cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj“, ne explică coordonatorul proiectului pe judeţul Dolj. Dacă iniţial se temeau că nu vor avea suficienţi voluntari, acum se gândesc de unde să facă rost de saci şi mănuşi pentru toţi.

„În acest moment avem 10.000 de saci şi vreo 3.000 de perechi de mănuşi, în condiţiile în care fiecare voluntar va umple câte trei sau cinci saci. În concluzie mai avem nevoie de cel puţin 25.000 de saci şi vreo 4.000 de perechi de mănuşi“, explică tânărul.

Speranţa sa sunt sponsorizările, care se lasă însă aşteptate.„Să nu vă mai spun că avem nevoie şi de sticle cu apă şi sandvişuri pentru voluntari. Nu poţi să le dai decât o diplomă de participare“, susţine Cătălin. După ce ne explică detaliile probemei, îşi continuă activitate prezidând şedinţa cu reprezentanţii primăriilor din Dolj.

Acţiunea de curăţenie din 25 septembrie se va desfăşura doar în arealele naturale, respectiv zonele din afara localităţilor extravilane. Acest lucru este valabil inclusiv pentru oraşul Craiova. Organizatorii acestui proiect nu îşi asumă organizarea curăţeniei cu voluntari în interiorul localităţilor, întrucât salubrizarea este asigurată de către administraţiile publice locale şi este un serviciu plătit, spun organizatorii.

(http://www.adevarul.ro/locale/craiova/FOTOVIDEO-Craiova-Lets-Romania-manusi_0_339566407.html)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *