Interviu Viorel Țîrcomnicu: “De ce sa faci voluntariat? Pentru că nicicând nu vei simți că faci ceva mai folositor pentru tine și pentru societatea în care trăiești!”

Viorel Țîrcomnicu este colegul nostru zâmbăreț de la departamentul financiar. De când a venit în “Let’s Do It, Romania!” ne-a molipsit pe toți cu buna lui dispoziție și reușește în fiecare zi să ne inspire să fim mai pozitivi. Îi plac mult dansurile populare și ne-a promis că ne învață și pe noi. La doar 22 de ani se poate lăuda că a ajutat la organizarea unei Zile de Curățenie Națională, la care au participat 200.000 de oameni.

Hai să-l cunoaștem mai bine pe #Doer Vio:

1. Spune-ne cine ești ca să știm cu cine stăm de vorbă. 

Salutare, eu sunt Viorel și în LDIR mă ocup de partea financiară. Sunt din Mioveni, micuțul oraș de lângă Pitești, acolo unde se fabrică Dacia ( asta în cazul în care nu cunoșteai niciun detaliu despre orașul de care sunt tare mândru). De 2 ani sunt student la ASE, Facultatea de Contabilitate și Informatica de Gestiune.

2. Ce pasiuni ai, cum îți petreci timpul liber?

Îmi plac foarte mult oamenii. Iubesc să îmi petrec timpul liber în preajma persoanelor dragi mie.  Călătoriile sunt o pasiune a mea, iar mare parte din resurse sunt folosite pentru a-mi îndeplini aceste plăceri. Însă cu siguranța marea mea “dragoste”  rămâne dansul tradițional românesc, pasiune pe care timp de mai bine de 6 ani de zile am transformat-o în stil de viață.

vio

3. Cum ai aflat de “Let’s Do It, România!” și ce te-a convins să intri în echipă? 

Cu siguranța știu de LDIR din perioada în care Busu și Andreea Esca purtau tricouri prin care mă invitau la curățenie. Da, curățenie ÎN TOATĂ ȚARA, ÎNTR-O SINGURĂ ZI. Exact asta m-a convins să mă alătur LDIR, nebunia și dorința acestei echipe de a schimba și de a face lucruri mărețe.

4. De cât timp ești parte din echipa LDIR?

De aproape un an și jumătate sunt în echipa LDIR, această familie din care simt că fac parte dintotdeauna.

5. Care sunt realizările tale din “Let’s Do It!” de care ești cel mai mândru?

În primul rând, sunt mândru că aici am legat prietenii care sunt sigur că vor dura mult timp de acum înainte. Pe de alta parte, sunt mândru că în LDIR mi-am depășit limite la care nu aș fi ajuns nici cu gândul dacă nu făceam parte din “cea mai mare mișcare socială din România”.

Nu în ultimul rând, am învățat că timiditatea trebuie să dispară, la fel și inacțiunea. De aceea, sunt mândru că tot la LDIR am învățat că dacă ceva nu merge așa cum îți dorești, “do it, ai puterea să o faci!”.

6. Ce super eco-putere ai alege dacă ai avea puteri magice?

Nu îmi plac deloc fețele triste. Mi-aș dori să am niște mâini de rezervă, atât de lungi și cu atât de multe degete, încât sa gâdil toți oamenii triști și posomorâți.

7. Povestește-ne despre o situație care te-a provocat în timpul petrecut în Let’s Do It! și despre cum ai reușit s-o depăsesti cu bine. 

Cu siguranță vara trecută, înaintea curățeniei de pe 24 septembrie, a fost plină de situații limită. Una dintre aceste situații a fost aceea când un tir plin cu toți sacii necesari curățeniei a ajuns în fața depozitului pentru a fi descărcat. Clar, acesta a fost un moment limită atât pentru mine cât și pentru ceilalți băieți din LDIR (oricum puțini ca număr pentru mărimea tirului). Am depășit momentul numai datorită prietenilor din LDIR și încurajărilor acestora. Cu toate că febra musculară, care a durat zile bune, îmi amintește că momentul chiar a fost depășit cu greu.

Silhouettes_ro_lets_do_it_romania135

8. Ce citat inspirațional îți ghidează viața?

“Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume!” – Mahatma Gandhi

9. Cum te remotivezi când ai un moment dificil? Care sunt sursele tale de inspirație? 

Atunci când sunt trist sau trec printr-o perioadă mai dificilă, îmi sun mama. Ea întotdeauna a știut sa îmi dea cele mai bune sfaturi și vorbele ei mereu m-au motivat. Și bineînțeles, sa îmi trimită niște papanași cu dulceața de mure. Au efect analgezic, garantez!

10. Cum vezi LDIR peste 10 ani? Dar peste 100?

În 2027, LDIR va fi o organizație a cărei poziție va avea caracter decizional în problemele de mediu pe care România le întâmpina. Peste 100 de ani, spiritul de doer va fi fost deja implementat în educația din România, iar LDIR va reprezenta un concept inspirațional pentru oricine.

11.  Adaugă, te rugăm, o întrebare despre tine (ceva ce ți-ai dori să se știe despre tine) și răspunde la ea.

Î:  Ce ți-ai dorit să devii când erai mic?

R: Mi-am dorit să fiu medic! Am rămas cu dorința, dar măcar prietena mea este medic în devenire.

12. Convinge în două-trei fraze o persoană să facă voluntariat. 

De ce sa faci voluntariat?  Pentru ca îți vei folosi parte din timpul tău liber în cel mai bun mod cu putință!  Pentru că  nu exista modalitate mai buna de a te dezvolta! Pentru că nicicând nu vei simți că faci ceva mai folositor pentru tine și pentru societatea în care trăiești!

 

viooo

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *