Atelierele de reutilizare creativă Let’s Do It, Danube! – “Este extraordinar când vezi că cei mici conștientizează importanța reutilizării deșeurilor”

În cadrul proiectului “Let’s Do It, Danube!”, sute de elevi din clasele 0-IV au participat la ateliere de reutilizare creativă. Imaginația lor este valorificată prin activități precum crearea de obiecte din materiale reciclabile, organizarea de prezentări de modă, realizarea de machete, desene și planșe.

Activitățile ajută micuții să își însușească în mod corect conceptul de deșeuri. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

DSC_1399

Este important ca educația ecologică să se facă de la o vârstă fragedă, deoarece în acest fel copiii își vor da seama că fiecare gest pe care îl fac are impact asupra mediului și că depinde de fiecare dintre noi să protejăm natura.

Este extraordinar când vezi că cei mici conștientizează importanța reutilizării deșeurilor pe care le producem. Prin creativitatea lor au reușit să realizeze produse dintre cele mai diverse: roboți, machete, ceasuri de perete, flori, bijuterii, păpuși, obiecte vestimentare, pușculițe, reproduceri ale unor monumente arhitecturale. Mai mult, elevii liceului Stefan Diaconescu Potcoava au organizat o paradă spectaculoasă, aducând în prim plan de la uniformele specifice diverselor meserii, până la personaje de poveste, toate realizate din materiale reciclabile. Suntem cu adevarat încântați de realizările tuturor participanților, ne povestește Octavia Brătulescu, coordonatoare a proiectului “Let’s Do It, Danube!”.

Profesorii implicați în proiectul “Let’s Do It, Danube!” simt și ei o schimbare de atitudine a elevilor.

În școala noastră, copiii de la I-IV realizează cu drag obiecte din materiale reciclabile. Cei mari colectează materiale reciclabile, au devenit mai responsabili, nu mai aruncă oriunde resturile și ambalajele, ci le aduc în locul unde depozităm materialele respective, spune profesorul Dorobanțu Petruș, de la Școala Radu Tudoran din Brăila.

Pe lângă atelierele de reutilizare creativă, elevii din județele dunărene sunt implicați și în alte activități, precum concursul de colectare selectivă, sesiuni de educație ecologică, proiectul “O comunitate sustenabilă” și o tabăra tematică.

DSC_0706

Mai multe imagini de la activitățile din cadrul concursului puteți vedea pe pagina noastră de Facebook.

“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și are loc în toate județele dunărene (Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța).

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *