Let’s Bike It Brasov – Prima editie 2011

“Let’s Bike It” voluntarii mei!!…..

Noi, cei care facem curatenie in toata tara intr-o singura zi, la campania ”Let‘s Do It Romania !”, am initiat un eveniment aparte: mai precis “Let’s Bike It Brasov” si am plecat sa pedalam.


Sambata ne-am adunat 19 voluntari in Parcul Skate din centru Civic, de unde am plecat calare pe biciclete prin judet la “Let’s Bike It Brasov” in 3 trasee.

  1. Brasov – Harman – Bod – Brasov
  2. Brasov – Harman – Podu Olt – Brasov
  3. Brasov – Feldioara – Satul Nou – Dumbravita


Evenimentul s-a dorit a fi unul placut atat pentru impatimiti ai biciclismului, cat si pentru incepatori.

Mergand aliniati ne-am facut vazuti in oras, in sate si am dovedit ca biciclisti au loc in trafic si pot oferi/primi respect.


Dupa ce am iesit din oras am realizat cartarea a 5 griduri si localizarea a 14 mormane de gunoi chiar daca am avut parte de o caldura mare, cate-o mica problema la biciclete.

Cel mai important este totusi faptul ca am gasit mult mai putine gunoaie decat anul trecut.


Pe traseul 3 (Feldioara- Satul Nou), echipa venita de la Schaeffler Romania, pe ritmuri de rulmenti cu mare precizie,  au dovedit ca pot fi fruntasi si la mersul pe bicicleta. Au pedalat, au citit si inregistrat coordonate GPS, au facut poze la mormane si s-au simtit foarte bine in aer liber alaturi de prieteni.


Cum orice efort nu poate fi facut pe stomacul gol, au fost pauze cand ne-am ascuns la umbra si am scos mancarica, unde fiecare si-a scos pe paturica de picnic merindele: sandwich-uri sau conservele si legumele de la mama de acasa; si bune au fost aceste pauze dat finnd ca fiecare echipa a avut aproximativ 50 km de dat la pedale.

Totul a fost posibil cu sprijinul partenerilor nostri care au participat si la organizare, dar si cu voluntari iesind pe teren:

  • Schaeffler Romania,
  • Crucea Rosie Brasov,
  • Green Revolution Brasov,
  • Denimar Advertising
  • Red Bull, trebuie mentionati si apreciati pentru efortul lor.


La final de eveminent datele culese au fost introduse cu grija in aplicatia online, ceea ce ne va fi de un real folos cand iesim la curatenie pe 24 Septembrie 2011.

Nu uita ca astfel de evenimente vor deveni o obisnuinta si avem oricand loc sa va primim in echipa.


Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *