Echipa “Let`s Do It, Romania!” continua cartarea judetului Arges

Duminica, 14 august reprezinta o noua zi de cartare in Arges!

Sambata, 13 august este ziua in care echipa LDIR Arges va fi pregatita sa recruteze noi voluntari si sa ofere toate informatiile necesare celor interesati sa se inscrie in actiunea de cartare de a doua zi. Astfel, in Piata Primariei vom avea amenajat un stand unde membrii echipei vor intampina noii voluntari.

Daca editiile trecute de cartare s-au realizat pedaland, noutatea acestei editii de cartare consta in faptul ca va fi o cartare motorizata – se va pleca la cartare cu automobile si motoare. Echipele a cate 4 membrii vor trebui sa fie inarmate cu cate un mijloc de transport propriu, un GPS si un aparat foto, urmand sa fotografieze si sa stabileasca coordonatele mormanelor de gunoi identificate in zonele de cartare alese.

Daca imaginile de mai sus iti zgarie retina, ia trei amici cu tine, cat sa formati o echipa si haideti cu noi la aceasta editie de cartare!

Intalnirea cu echipa de cartatori va avea loc in fata Primariei, la orele 9:00, de unde se va pleca catre zonele de cartare, nu inainte insa de a se realiza instructajul.

Cartarea presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Obiectivul final al cartarii este Harta Deşeurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curăţenie. Harta Deşeurilor va sta la baza Registrului Naţional al Deşeurilor, gândit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din România, util pentru autorităţi şi organizatori.

In spiritul unei Romanii mai curate, incurajam cat mai multi voluntari sa se alature echipe LDIR! Garantam ca satisfactia va fi pe masura!

Persoana de contact:
Georgiana Curea, [email protected], 0746 210 778

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *