Cartarea in Județul Arad

Facem progrese!

La data de 10 septembrie 2010 vom putea spune că am cartat județul Arad în proporție de 75%. Este o veste bună sau chiar foarte bună din perspectiva din care am început serios cartarea la 3 iulie. Am fost foarte bucuroși să aflam că primul traseu parcurs a fost aproape liber de orice urmă de gunoi, cât și alte trasee din județ împreună cu un număr destul de mare de trasee opționale derivate din acestea.

Cartarea poate continua individual și până cel târziu  în data de 22 septembrie. Pentru detalii asupra traseelor care nu au fost acoperite și eventualitatea parcurgerii lor de către oricine puteți obține mai multe detalii la 0752/387 920, [email protected] – Ioan-Mihai Gale, coordonator cartare județul Arad.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

9 thoughts on “Cartarea in Județul Arad

  1. Ciudat, azi in ziua curateniei pe pagina nationala cu evidenta cartarii absolut toate traseele de cartare din Arad sunt nealocate.
    Iar pe campusarad.ro se zice ca s-a parcurs unul din cele 29 de trasee. Cam mic procentajul.

    1. @Gunter – din 29 de trasee pentru Arad au fost parcurse 25, de aceasta sarcina s-a ocupat Mihai (coordonator cartare) insa au contribuit si alti voluntari. Faptul ca pe site-ul oficial al proiectului nu sunt actualizate datele este 100% datorita membrilor echipei de la Bucuresti care trebuiau sa actualizeze datele (chiar si dupa semnalarile pe care le faceam noi periodic). Tocmai de aceea am decis sa alocam un spatiu larg proiectului Let’s do it, ARAD! pe site-ul http://www.campusarad.ro (site care imi apartine). Nu apare nicaieri pe acest site informatia ca doar unul dintre trasee a fost parcurs. Mai mult, (cu date clare de contact) el indeamna voluntarii sa dea o mana de ajutor si in aceasta etapa. Tin sa mentionez inca de pe acum ca Echipa Let’s do it, ARAD! nu a beneficiat de nici o sponsorizare constand in bani, ci doar in produse si servicii (si si acelea venind cu cateva zile inanite de 25 Septembrie, oricum multumim celor care ne-au ajutat). Ca sa revin, nu apare nici un nume “Gunter” ca voluntar in faza de cartare. :)

  2. Dezamagire totala,sincer ma asteptam ca organizatori judetului nostru sa fie mai bine organizati si sa nu se piarda atata vreme cu inregistrarea cu repartizarea.
    M-am inscris ca lider al echipei cu nr 5617 cu un numar de 7 oameni,cu masina proprie atat pentru oameni cat si pentru sacii de gunoi cu saci si manusi si???????????
    Am fost si punctuali la ora 8,30 noi si porumbei din piata Avram Iancu ca din partea organizatorilor abia pe la 9,30 sa inceapa sa isi faca aparitia,colac peste pupaza ne dau zona dintre Zabrani-Lipova,pe ce considerent nu stim ca de la iesire din Arad si pana la Zabrani nu a facut nimeni curatenie.
    Am adunat pana la ora 14 70 de saci de 110L pe care i-am depozitat la periferia Lipovei in-tro asa zisa groapa de gunoi,pentru? sa ia vantul acele gunoaie si sa le imprastie pe campurile din apropiere.
    Mentionez ca am curatat de la Zabrani pana aproape de Neudorf,inafara de o echipa care era formata din 3 oameni si care au zis ca au curatat in Zabrani nimic……………..rusine dragi asa zisi Romani,rusine dragi Aradeni.

    1. @Neamtu Gheorghe – cred ca cifrele urmatoare: 3463 voluntari/peste 70000 de saci din toate zonele judetului cu buget zero Ron nu se reflecta in “marea Dvs. dezamagire”. Ne onoreaza faptul ca ati participat la acest proiect in Judetul Arad, cu masina proprie (o camioneta din cate retin eu) cat si cu manusi si saci. E foarte bine ca v-ati inscris si pe site-ul principal. Faptul ca Dvs. ati avut o informatie gresita cu privire la intervalul orar in care se fac inscrierile si repartitia in Piata Avram Iancu, e o alta problema. Eu personal am tras masina langa statuie la ora 8.55, colega mea Bianca fiind deja acolo, cu toate materialele scoase deja din masina. Faptul ca multe persoane s-au inscris pe ultima suta de metri, cand deja nici echipa de la Bucuresti nu mai facea fata, si pentru ca sa nu actioneze mai multe echipe intr-un singur loc, iar alte locatii sa ramana descoperite, ne-a facut sa nu mai tinem cont de alocarile de pe site si sa facem acest lucru in Piata Avram Iancu. Noi am reusit sa formam echipe in toate localitatile unde se semnalasera probleme si chiar mai mult de atat. Echipe (motorizate, nu erau prea multe) din Arad, urmand sa acopere zonele libere, sau sa dea o mana de ajutor echipelor din Judet. Intamplarea face ca exact cu o zi inainte sa parcurg respectivul traseu pentru a imparti materiale, si am remarcat dezastrul de acolo. De aceea ati fost trimisi acolo. Faptul ca ati avut masina proprie a facut sa ajungeti mai repede de cat de exemplu echipa Ligii Studentilor UAV (20 de persoane) care a actionat la iesire spre Sanicolau. Echipa din Zabrani a facut o treaba excelenta: 67 de voluntari, 160 de saci, iar gunoiul a fost dus tot acolo. Echipa Frumuseni – tot pe traseul Arad – Zerind – Lipova, pe care sustineti ca nu s-a actionat – 25 de voluntari, 21 de saci de gunoi colectati. S-a actionat si la Fantanele, insa nu am datele exacte acum – acolo a fost un morman si pe harta. Am constatat ca acea groapa de la iesirea din Lipova spre Zabrani nu este imprejmuita, iar vantul, intradevar, raspandeste gunoiul, aceasta problema va fi semnalata Garzii de Mediu luni dimineata. Asadar, v-as ruga sa va informati putin inainte sa lansati expresii ca , citez “rusine dragi asa zisi Romani,rusine dragi Aradeni”, cu 70 de saci stransi de 7 persoane in 5 ore, ati facut o treaba excelenta, nu umbriti aceasta “performanta” cu declaratii care chiar nu-si au rostul. Multumim pentru implicarea Dvs. in proiectul Let’s Do It, Romania! Sebastian Popescu

  3. Ma numesc Sebastian Popescu si am facut parte din echipa Let’s Do It, Romania! in Judetul Arad. Ca sa raspund pe rand unor nelamuriri:

    @Gunter – din 29 de trasee pentru Arad au fost parcurse 25, de aceasta sarcina s-a ocupat Mihai (coordonator cartare) insa au contribuit si alti voluntari. Faptul ca pe site-ul oficial al proiectului nu sunt actualizate datele este 100% datorita membrilor echipei de la Bucuresti care trebuiau sa actualizeze datele (chiar si dupa semnalarile pe care le faceam noi periodic). Tocmai de aceea am decis sa alocam un spatiu larg proiectului Let’s do it, ARAD! pe site-ul http://www.campusarad.ro (site care imi apartine). Nu apare nicaieri pe acest site informatia ca doar unul dintre trasee a fost parcurs. Mai mult, (cu date clare de contact) el indeamna voluntarii sa dea o mana de ajutor si in aceasta etapa. Tin sa mentionez inca de pe acum ca Echipa Let’s do it, ARAD! nu a beneficiat de nici o sponsorizare constand in bani, ci doar in produse si servicii (si si acelea venind cu cateva zile inanite de 25 Septembrie, oricum multumim celor care ne-au ajutat). Ca sa revin, nu apare nici un nume “Gunter” ca voluntar in faza de cartare.

    @Neamtu Gheorghe – cred ca cifrele urmatoare: 3463 voluntari/peste 70000 de saci din toate zonele judetului cu buget zero Ron nu se reflecta in “marea Dvs. dezamagire”. Ne onoreaza faptul ca ati participat la acest proiect in Judetul Arad, cu masina proprie (o camioneta din cate retin eu) cat si cu manusi si saci. E foarte bine ca v-ati inscris si pe site-ul principal. Faptul ca Dvs. ati avut o informatie gresita cu privire la intervalul orar in care se fac inscrierile si repartitia in Piata Avram Iancu, e o alta problema. Eu personal am tras masina langa statuie la ora 8.55, colega mea Bianca fiind deja acolo, cu toate materialele scoase deja din masina. Faptul ca multe persoane s-au inscris pe ultima suta de metri, cand deja nici echipa de la Bucuresti nu mai facea fata, si pentru ca sa nu actioneze mai multe echipe intr-un singur loc, iar alte locatii sa ramana descoperite, ne-a facut sa nu mai tinem cont de alocarile de pe site si sa facem acest lucru in Piata Avram Iancu. Noi am reusit sa formam echipe in toate localitatile unde se semnalasera probleme si chiar mai mult de atat. Echipe (motorizate, nu erau prea multe) din Arad, urmand sa acopere zonele libere, sau sa dea o mana de ajutor echipelor din Judet. Intamplarea face ca exact cu o zi inainte sa parcurg respectivul traseu pentru a imparti materiale, si am remarcat dezastrul de acolo. De aceea ati fost trimisi acolo. Faptul ca ati avut masina proprie a facut sa ajungeti mai repede de cat de exemplu echipa Ligii Studentilor UAV (20 de persoane) care a actionat la iesire spre Sanicolau. Echipa din Zabrani a facut o treaba excelenta: 67 de voluntari, 160 de saci, iar gunoiul a fost dus tot acolo. Echipa Frumuseni – tot pe traseul Arad – Zerind – Lipova, pe care sustineti ca nu s-a actionat – 25 de voluntari, 21 de saci de gunoi colectati. S-a actionat si la Fantanele, insa nu am datele exacte acum – acolo a fost un morman si pe harta. Am constatat ca acea groapa de la iesirea din Lipova spre Zabrani nu este imprejmuita, iar vantul, intradevar, raspandeste gunoiul, aceasta problema va fi semnalata Garzii de Mediu luni dimineata. Asadar, v-as ruga sa va informati putin inainte sa lansati expresii ca , citez “rusine dragi asa zisi Romani,rusine dragi Aradeni”, cu 70 de saci stransi de 7 persoane in 5 ore, ati facut o treaba excelenta, nu umbriti aceasta “performanta” cu declaratii care chiar nu-si au rostul. Multumim pentru implicarea Dvs. in proiectul Let’s Do It, Romania! Sebastian Popescu

  4. Numele meu este Sorin Ardelean
    nu stiu si nu ma intereseaza cine ce a facut in judet dar cel putin pe zona mea adica zona 8 totul a mers aiurea
    in prima faza cand mi sa repartizat zona 8 in acel mai se spunea:
    am vorbit si e totul ok cand colo ma suna vinerea echipa din Misca si Echipa din Vanatorii Ca nu au saci nu au manusi Nu au nimic nu stiu ce sai cum sa faca!!!!
    Le-am spus ca amanam putin actiunea mai ales ca nu era nimeni care sa vina sa primeasca saci si manusi si ori cum nu mai aveam manusi iar acum cei de la vanatori vor sa actioneze pe raza localitati eu tre sa scot bani din buzunar asa cum am facut si in 25 sa cumpar manusi ca de echipa de la arad nu raspunde sant ocupati iar eu am devanit enervant de implicat
    Ma intreb ce rost are?
    Cand la o zi dupa ce am facut curat era din nou plin de gunoaie
    lunea am adunat singur gunoaiele de pe marginea drumului DN79 intre Chisineu Cris si Intersectia Cu DC130 Spre localitatea Adea stupoare dupa ce am curatat Opreste un nea nesimtitul si arunca mizeria din masina chiar in fata mea
    altul arunca in mers flaconul de apa minerala chiar la picioarele mele ca de sa nu ma mai deplasez
    “Oare cat timp va dura pana oameni se vor schimba putin macar sa incerce sa nu mai fie nesimtiti daca tot sant nepasatori sa nu fie si nesimtiti?”

    1. Buna Sorin! Imi pare rau sa aud ca in zona 8 totul a mers aiurea, in general nu am avut probleme! 65 de localitati din Judetul Arad au luat parte la actiune, plus alte cateva au fost contactate insa nu au dorit sa participe. Localitatile Masca si Vanatori au avut un raspuns intarzaiat, de aceea nu au mai fost incluse in proiect, oricum era greu ca cineva din echipa din Arad sa se deplaseze cu cateva ore inainte de inceperea actiunii pana acolo pentru a le oferi materiale, de altfel celelalte localitati s-au conformat si si-au anuntat participarea cu cateva zile bune inanite. Exista de asemenea si un motiv pentru care am numit cativa coordonatori zonali, pentru a avea un contact mai usor cu echipele din judet. In zona 8, din care ai facut parte au fost implicate 7 localitati si au fost rezultate bune. Daca crezi ca se putea face mai mult, noi mai avem ceva materiale (saci, manusi) si daca crezi ca poti sa formezi cateva echipe pentru inca o actiune, asa cum am vorbit, te putem ajuta cu acele materiale, dar pana nu avem macar o idee de un proiect.. ramanem la stadiul de mesaje pe bloguri. Oricum echipa din Arad iti multumeste pentru implicarea de care ai dat dovada. In ceea ce priveste “daca mai are rost” sa facem ceva in privinta educatiei participantilor la trafic, nu cred ca suntem noi abilitati sa luam masuri. De asemenea ai semnalat (dupa 25 Sept) ca unii voluntari au avut mici incercari de a castiga capital electoral, desi ti-am sugerat sa semnalezi astfel de nereguli daca crezi ca se pot intampla. Micile batalii pentru electorat, penibile de altfel, nu pot umbri acest eveniment la care au luat parte 3656 de voluntari in tot Judetul Arad – acestea sunt adevaratele fapte. In al doilea tau comentariu exista o mica contradictie, adica, ori in zona 8 nu a iesit nimic bine, ori s-a intervenit masiv? Mie cifrele imi spun adevarul: 217 voluntari, 7 localitati implicate, 369 de saci de gunoi colectati! O zi buna si succes in cotinuare!

  5. cat despre tine domnule Sebastian Popescu vrei sa le faci pe toate dar le faci aiurea mai bine incearca sa te bazezi pe oameni care asi dau interesul si nu te baga peste ei ai vazut ce a iesit in zona 8 niumic bine desi sa intervenit masiv asta datorita demersurilor facute de mine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *